10 Mart 2011 Perşembe

Lili'nin fermuar kolyesi







       Masal Butiğe hoşgeldiniz! Anlattığım masaldan hoşlanmış olmalısınız ki, dükkanımızı gezmeye karar vermişsiniz. Öyleyse ben de size bu kolyenin hikayesini anlatayım. 
       .........
       Masal şehrinde sıradan sihirli bir gün yaşanıyordu. Masal butik dolup taşmış, uzak diyarların bile uzaklarından binlerce masal yaratığı dükkana doluşmuştu. Lili ve Mimi, bir o raftan bir bu rafa çoşkuyla koşuyor, misafirlerine güzel takılarını gösteriyor, bir yandan da kurabiye ve ballı çay ikram ediyorlardı. 
      Aniden butiğin kapısındaki çan yavaşça, adeta içeridekileri korkutmak istemezcesine tıkırdadı. İçeriye kahverengi eski bir ketenden pelerin giymiş, iki büklüm, yüzünü örtülerle gizlemiş biri girdi. Butiği bir telaş aldı. Kötü bir cadı olabilirdi bu! Fakat bu yabancı bir cadı değildi. Pelerini yavaşça indirdi, dükkandaki herkese yüzünü gösterdi ve hikayesini anlattı. 
     İçeriye giren çok uzak bir ülkenin prensesinin yardımcısıydı. Kötü bir cadıdan zarar görmesin diye denizin ortasında bir kuleye kapatılmıştı. Prensini bekliyordu. Yardımcısını da şehre güzel kıyafetler ve takılar aldırmak için göndermiş, prensinin karşısında en güzel haliyle çıkmak istemişti. Yardımcısı cadıya yakalanmamak için yüzünü gizlemişti.
     Lili ve Mimi bu vefalı yardımcıya en güzel kıyafetlerinden, takılarından verip ve sevgili prensese bir sepet dolusu üzüm ve selamlarını gönderdiler. Hizmetkâr tekrar tekrar teşekkür etti ve giderken prensesin atsın diye ona verdiği eski elbiseleri Lili ve Mimi'ye bıraktı. Bu işe çok sevininen Lili ve Mimi, aslında hala yepyeni olan elbiselerle neler yapabileceklerini düşündüler. Ve Lili, elbisenin fermuarından bu güzel kolyeyi yaptı.

    (Altın zincir göğüs hizasına gelmektedir. Küçük altın kaplama obje(ayakkabı) ve fermuardan oluşmaktadır. Fiyatı: 20 TL )
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder